Nabiotech

TRADYCYJNE KREWETKI NA MAŚLE Z GRANATEM

wartość energetyczna - 391kcal

czas przygotowania - 10 min

koszt - 15 zł

    Składniki:

30 g masło (224 kcal)

100 g krewetek (86 kcal)

30g granat (26 kcal)

1 ząbek czosnku (7 kcal)

10g papryka piri-piri (3 kcal)

100g cebula szalotka (32 kcal)

10 g koperek (3 kcal)

Przygowanie :

Krewetki dokładnie myjemy i oczyszczamy z pancerzy pozostawiając ogonki. Lekko solimy.

Czosnek i paprykę kroimy w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę, koperek również na drobno.

Na patelni rozgrzewamy masło z odrobiną wody.

Dodajemy cebulę, paprykę i czosnek i smażymy około 1 minuty.

Następnie dodajemy krewetki i smażymy po 2 minuty z każdej strony (nie dłużej, bo będą gumowe).

Na koniec posypujemy świeżym granatem.

Smacznego!