
TRADYCYJNE KREWETKI NA MAŚLE Z GRANATEM
wartość energetyczna - 391kcal
czas przygotowania - 10 min
koszt - 15 zł
Składniki:
30 g masło (224 kcal)
100 g krewetek (86 kcal)
30g granat (26 kcal)
1 ząbek czosnku (7 kcal)
10g papryka piri-piri (3 kcal)
100g cebula szalotka (32 kcal)
10 g koperek (3 kcal)
Przygowanie :
Krewetki dokładnie myjemy i oczyszczamy z pancerzy pozostawiając ogonki. Lekko solimy.
Czosnek i paprykę kroimy w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę, koperek również na drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło z odrobiną wody.
Dodajemy cebulę, paprykę i czosnek i smażymy około 1 minuty.
Następnie dodajemy krewetki i smażymy po 2 minuty z każdej strony (nie dłużej, bo będą gumowe).
Na koniec posypujemy świeżym granatem.
Smacznego!