Nabiotech

TORTILLA Z KURCZAKIEM I SAŁATKĄ CZOSNKOWĄ

wartość energetyczna - 425 kcal

czas przygotowania - 15 min

koszt - 15 zł

    Składniki:

1 tortilla bezglutenowa (171 kcal)

100g pierś kurczaka (99 kcal)

20g sałata (3 kcal)

50g pomidor (10 kcal)

50g ogórek zielony (7 kcal)

15g cebula czerwna (5 kcal)

60g jogurt naturalny (36 kcal)

½ ząbek czosnku (4 kcal)

Erytrytol1 łyżka oliwy (90 kcal)

Przygowanie :

Do miseczki dodajemy jogurt i czosnek wyciśnięty przez praskę.

Sos doprawiamy erytrytolem, solą i pieprzem.

Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.

Pierś kurczaka dokładnie myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i wycinamy błonki.

Kroimy na kąski i doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i papryką ostrą.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy i smażymy pierś.

Do dużej miski wkładamy sałatę, pokrojonego pomidora, ogórka i cebulę.

Wszystko mieszamy.

Przekładamy z patelni kurczaka na osobny talerzyk i rozgrzewamy ponownie patelnie po wcześniejszym smażeniu.

Podgrzewamy tortillę.

Z każdej strony po około 2 minuty.

Przekładamy na talerz tortille i smarujemy ją lekko sosem czosnkowym następnie układamy kurczaka, sałatkę i polewamy resztą sosu.

Zawijamy tortillę.

Smacznego!