
PSTRĄG PIECZONY W SŁONECZNIKU Z ZIEMNIAKAMI Z DYNI
wartość energetyczna - 608kcal
czas przygotowania - 15 min
koszt - 15 zł
Składniki:
150 g pstrąga (242 kcal)
200 g dyni (63 kcal)
25 g słonecznika (155 kcal)
1 jajko (56 kcal)
10 g masła (75 kcal)
100 g seler naciowy (17 kcal)
Przygowanie :
Pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy.
Proszę pamiętać, żeby bardzo dokładnie oczyścić rybę z ości.
Solimy i dokładnie obtaczamy w rozbitym jajku.
Dynię obieramy oraz kroimy na kwadraciki 1cmx1cm.
Następnie panierujemy rybę w ziarnach słonecznika i smażymy z dynią na rozgrzanym maśle około 5 minut na stronę na średnim ogniu.
Całość przekładamy na talerz wraz z selerem naciowym.
Smacznego!