Nabiotech

PSTRĄG PIECZONY W SŁONECZNIKU Z ZIEMNIAKAMI Z DYNI

wartość energetyczna - 608kcal

czas przygotowania - 15 min

koszt - 15 zł

    Składniki:

150 g pstrąga (242 kcal)

200 g dyni (63 kcal)

25 g słonecznika (155 kcal)

1 jajko (56 kcal)

10 g masła (75 kcal)

100 g seler naciowy (17 kcal)

Przygowanie :

Pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy.

Proszę pamiętać, żeby bardzo dokładnie oczyścić rybę z ości.

Solimy i dokładnie obtaczamy w rozbitym jajku.

Dynię obieramy oraz kroimy na kwadraciki 1cmx1cm.

Następnie panierujemy rybę w ziarnach słonecznika i smażymy z dynią na rozgrzanym maśle około 5 minut na stronę na średnim ogniu.

Całość przekładamy na talerz wraz z selerem naciowym.

Smacznego!