Nabiotech

ŁOSOŚ NA SZPARAGACH Z BATATAMI

wartość energetyczna - 498 kcal

czas przygotowania - 15 min

koszt - 15 zł

    Składniki:

150 g łososia (303 kcal)

5g masła (37 kcal)

150g szparagi (27 kcal)

150 g bataty (131 kcal)

Przygowanie :

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Przygotowujemy naczynie żaroodporne oraz blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.

Łososia dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Doprawiamy go solą i wkładamy do naczynia.

Szparagi dokładnie myjemy i odłamujemy nóżki.

Układamy obok łososia.

Bataty myjemy i suszymy i nie obieramy ze skórki.

Kroimy na 4 części i kładziemy na papierze do pieczenia.

Masło układamy na łososiu i na spód naczynia żaroodpornego wlewamy około 50 ml wody.

Zamykamy naczynie i kładziemy na blaszce na papierze obok batatów.

Pieczemy całość około 15-20 minut.

Danie układamy na talerzu.

Bataty lekko solimy.

Smacznego!