Nabiotech

JAJKO ZAPIEKANE W AWOKADO.

wartość energetyczna - 255 kcal

czas przygotowania - 20 min

koszt - 10 zł

    Składniki:

1 awokado (237 kcal)

2 jajka (157 kcal)

1 kromka chleba bezglutenowego (76 kcal)

5g szczypiorku (2 kcal)

Przygowanie :

Awokado przekrój na pół i wyjmij pestkę.

Do miseczki wybij jajka, najpierw nałóż do awokado niewielką ilość białka, a później delikatnie przełóż żółtko

(można wybić jajko od razu do środka, ale wtedy istnieje duże ryzyko, że żółtko opadnie na dno lub jajko się nie zmieści).

Awokado wstaw do piekarnika i piecz w temp. 200 stopni C przez ok. 15 minut (aż białko się zetnie).

Upieczone oprósz solą, pieprzem, ostrą papryką oraz szczypiorkiem.

Smacznego!