JAJKO ZAPIEKANE W AWOKADO.
wartość energetyczna - 255 kcal
czas przygotowania - 20 min
koszt - 10 zł
Składniki:
1 awokado (237 kcal)
2 jajka (157 kcal)
1 kromka chleba bezglutenowego (76 kcal)
5g szczypiorku (2 kcal)
Przygowanie :
Awokado przekrój na pół i wyjmij pestkę.
Do miseczki wybij jajka, najpierw nałóż do awokado niewielką ilość białka, a później delikatnie przełóż żółtko
(można wybić jajko od razu do środka, ale wtedy istnieje duże ryzyko, że żółtko opadnie na dno lub jajko się nie zmieści).
Awokado wstaw do piekarnika i piecz w temp. 200 stopni C przez ok. 15 minut (aż białko się zetnie).
Upieczone oprósz solą, pieprzem, ostrą papryką oraz szczypiorkiem.
Smacznego!