
BURGER Z WOŁOWINĄ I FRYTKAMI Z BATATÓW I AWOKADO.
wartość energetyczna - 542 kcal
czas przygotowania - 20 min
koszt - 10 zł
Składniki:
1 bułka do hamburgerów bezglutenowa (256 kcal)
100g polędwicy wołowej (113 kcal)
30g cebuli szalotki (10 kcal)
15g awokado (25 kcal)
60g jogurtu naturalnego (36 kcal)
3g sałaty (1 kcal)
10g pomidora (2 kcal)
¼ ząbka czosnku (2 kcal)
1 łyżka oliwy (90 kcal)
20g cebuli białej (7 kcal)
Przygowanie :
Wołowinę doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Całość dokładnie mieszamy i formujemy kotleta do burgera.
Do miseczki dodajemy jogurt i czosnek wyciśnięty przez praskę.
Sos doprawiamy erytrytolem, solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.
Bułkę kroimy na pół i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 5 minut.
Przygotowujemy warzywa myjąc je i krojąc na odpowiednie kawałki.
Mięso smażymy na oliwie.
Składamy burgera w następującej kolejności:
bułka, sos czosnkowy, sałata, pomidor, cebula, mięso, awokado, sos czosnkowy i bułka.
Smacznego!