Nabiotech

BURGER Z PIERSIĄ KURCZAKA ALA MC CHICKEN

wartość energetyczna - 487 kcal

czas przygotowania - 20 min

koszt - 10 zł

    Składniki:

1 bułka do hamburgerów bezglutenowa (256 kcal)

100g piersi kurczaka (99 kcal)

60g jogurtu naturalnego (36 kcal)

10g sałaty (2 kcal)

40g pomidora (8 kcal)

¼ ząbka czosnku (2 kcal)

1 łyżka oliwy (90 kcal)

5g Bułka tarta bezglutenowa (17 kcal)

Przygowanie :

Do miseczki dodajemy jogurt i czosnek wyciśnięty przez praskę.

Sos doprawiamy erytrytolem, solą i pieprzem.

Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.

Pierś kurczaka dokładnie myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i wycinamy błonki.

Zostawiamy w formie filet i doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i papryką ostrą.

Następnie obtaczamy ją w bułce tartej bezglutenowej.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy i smażymy pierś.

Bułkę kroimy na pół i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 5 minut.

Przygotowujemy warzywa myjąc je i krojąc na odpowiednie kawałki.

Składamy burgera w następującej kolejności:

bułka, sos czosnkowy, sałata, pomidor, mięso, sos czosnkowy i bułka.

Smacznego!