Nabiotech

BEEF BOURGUIGNON

wartość energetyczna - 590 kcal

czas przygotowania - 40 min

koszt - 15 zł

    Składniki:

150 g polędwicy wołowej (173 kcal)

300 g cebuli czerwonej (90 kcal)

200 g papryki czerwonej (64 kcal)

1 ząbek czosnku (7 kcal)

20 g masła (150 kcal)

Puszka pomidorów (76 kcal)

1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (15 kcal)

30 g natki pietruszki (15 kcal)

Przygowanie :

W garnku na maśle poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz przepołowiony czosnek.

Dodać pokrojone w kosteczkę mięso i obsmażyć z każdej strony.

Dodać papryki w proszku, tymianek i chwilę razem podsmażyć.

Wlać 300 ml wody (najlepiej gorącej) i zagotować.

Dodać świeże pomidory (obrane ze skórek, pozbawione nasion i pokrojone w kosteczkę) i posiekane pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy.

Doprawić solą, pieprzem, przykryć garnek pokrywą i gotować przez ok. 30 minut.

Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, wymieszać, przykryć i gotować jeszcze przez ok. pół godziny.

Posypać posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!