TATAR WOŁOWY Z TOSTAMI Z CHLEBA BEZGLUTENOWEGO
wartość energetyczna - 448 kcal
czas przygotowania - 7 min
koszt - 10 zł
Składniki:
150 g tatar – zmielony lub posiekany z polędwicy wołowej (175 kcal)
1 żółtko (63 kcal)
100g cebuli (33 kcal)
100g ogórka kiszonego (12 kcal)
1 kromka chleba bezglutenowego (76 kcal)
100 g grzybków w occie (44 kcal)
1 łyżeczka oliwy (45 kcal)
Przygowanie :
Gotowe mięso wkładamy do miski i doprawiamy solą, pieprzem i. łyżeczką oliwy.
Dokładnie mieszamy i formujemy w płaską kulkę.
Układamy na talerzu i za pomocą łyżki formujemy w mięsku dołek na żółtko jajka.
Cebulę oraz ogórka kroimy w drobną kostkę,
Grzybki odlewamy z zalewy i układamy obok mięsa.
Kromkę chleba możemy podpiec delikatnie na grzankę.
Smacznego!