Nabiotech

TATAR WOŁOWY Z TOSTAMI Z CHLEBA BEZGLUTENOWEGO

wartość energetyczna - 448 kcal

czas przygotowania - 7 min

koszt - 10 zł

    Składniki:

150 g tatar – zmielony lub posiekany z polędwicy wołowej (175 kcal)

1 żółtko (63 kcal)

100g cebuli (33 kcal)

100g ogórka kiszonego (12 kcal)

1 kromka chleba bezglutenowego (76 kcal)

100 g grzybków w occie (44 kcal)

1 łyżeczka oliwy (45 kcal)

Przygowanie :

Gotowe mięso wkładamy do miski i doprawiamy solą, pieprzem i. łyżeczką oliwy.

Dokładnie mieszamy i formujemy w płaską kulkę.

Układamy na talerzu i za pomocą łyżki formujemy w mięsku dołek na żółtko jajka.

Cebulę oraz ogórka kroimy w drobną kostkę,

Grzybki odlewamy z zalewy i układamy obok mięsa.

Kromkę chleba możemy podpiec delikatnie na grzankę.

Smacznego!