Nabiotech

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z WARZYWAMI

wartość energetyczna - 554 kcal

czas przygotowania - 10 min

koszt - 20 zł

    Składniki:

200 g polędwica wołowa (224 kcal)

100 g kalafior (27 kcal)

250 g brokuły (78 kcal)

200 g marchewka (66 kcal)

2 łyżki oliwy z oliwek (179 kcal)

Przygowanie :

Rozgrzewamy oliwę na patelni.

Następnie bez nakłuwania mięsa połóż je na patelni w jednym miejscu i smaż wedle upodobań:

– stopień wysmażenia blue – 30 sekund z każdej strony,

– mięso krwiste – 1 minuta z każdej strony,

– mięso średnio wysmażone – 2,5 minuty z każdej strony

– mięso mocno wysmażone – 3 – 3,5 minuty z każdej strony.

Po usmażeniu odstaw stek, aby odpoczął.

Na tej samej patelni podsmaż warzywa.

Lekko podlej wodą i dodaj soli.

Duś pod przykryciem około 5 minut.

Smacznego!