PSTRĄG PIECZONY Z FRYTKAMI Z SELERA
wartość energetyczna - 437 kcal
czas przygotowania - 25 min
koszt - 15 zł
Składniki:
150 g pstrąga (242 kcal)
300 g selera (90 kcal)
10 g migdałów (62 kcal)
50 g masła (37 kcal)
30 g pomidorków koktajlowych (5 kcal)
5 g koperku (1 kcal)
Przygowanie :
Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni./n Pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy.
Proszę pamiętać, żeby bardzo dokładnie oczyścić rybę z ości.
Solimy i układamy do naczynia żaroodpornego kładąc na wierzch masło.
Zamykamy naczynie.
Seler obieramy i kroimy na kształt frytek.
Doprawiamy solą i papryką słodką.
Na blaszce do pieczenia rozkładamy papier do pieczenia i układamy frytki z selera.
Wstawiamy rybę i frytki do piekarnika i pieczemy około 20 minut.
Smacznego!