Nabiotech

PSTRĄG PIECZONY Z FRYTKAMI Z SELERA

wartość energetyczna - 437 kcal

czas przygotowania - 25 min

koszt - 15 zł

    Składniki:

150 g pstrąga (242 kcal)

300 g selera (90 kcal)

10 g migdałów (62 kcal)

50 g masła (37 kcal)

30 g pomidorków koktajlowych (5 kcal)

5 g koperku (1 kcal)

Przygowanie :

Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni./n Pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy.

Proszę pamiętać, żeby bardzo dokładnie oczyścić rybę z ości.

Solimy i układamy do naczynia żaroodpornego kładąc na wierzch masło.

Zamykamy naczynie.

Seler obieramy i kroimy na kształt frytek.

Doprawiamy solą i papryką słodką.

Na blaszce do pieczenia rozkładamy papier do pieczenia i układamy frytki z selera.

Wstawiamy rybę i frytki do piekarnika i pieczemy około 20 minut.

Smacznego!