Nabiotech

KANAPKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM I SZPARAGAMI

wartość energetyczna - 275kcal

czas przygotowania - 7 min

koszt - 10 zł

    Składniki:

2 kromki chleba bezglutenowego (152 kcal)

2 plasterki łososia wędzonego na zimno (65 kcal)

20g twarogu chudego (26 kcal)

10g jogurtu naturalnego (6 kcal)

50 g szparagi (10 kcal)

20g miks sałat (3 kcal)

50 g pomidorki koktajlowe (9 kcal)

10g szczypiorek (4 kcal)

Przygowanie :

Na kromkach układamy po jednym plasterku łososia.

W miseczce mieszamy twarożek, jogurt, szczypiorek, sól i pieprz, a następnie układamy na łososiu.

Szparagi łamiemy przy końcu i blanszujemy na patelni na odrobinie osolonej wody.

Smacznego!