Nabiotech

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z SAŁATKĄ

wartość energetyczna - 512kcal

czas przygotowania - 10min

koszt - 10 zł

    Składniki:

150g polędwica wołowa (278 kcal)

50g szpinak świeży (11 kcal)

20g rukola (5 kcal)

10g orzechy ziemne niesolone (59 kcal)

15g parmezan (69 kcal)

1 łyżka oliwy lub oleju słonecznikowego (90 kcal)

Przygowanie :

Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy naczynie żaroodporne.

Łososia dokładnie myjemy i osuszamy i następnie solimy.

Układamy go na spodzie naczynia pozostawiając przerwę między kawałkami ryby.

Na każdy z kawałków kładziemy po 5g masła.

Pora obieramy z pierwszej warstwy, odkrawamy zieloną część i dokładnie płuczemy.

Białą część pora kroimy na wzdłuż i następnie w półksiężyce.

Porem przykrywamy łososia rozdrabniając go w palcach.

Całość solimy i pieprzymy i wlewamy na spód 100 ml wody.

Przykrywamy naczynie i pieczemy całość około 20 min.

Przekładamy na talerz i dekorujemy papryką.

Smacznego!