Nabiotech

PAPRYKA FASZEROWANA TWAROŻKIEM

wartość energetyczna - 228 kcal

czas przygotowania - 5 min

koszt - 5 zł

    Składniki:

300g papryki (96 kcal)

30g szynki chudej drobiowej (29 kcal)

100g twarogu chudego (83 kcal)

25g jogurtu naturalnego (15 kcal)

15g szczypiorku (5 kcal)

 

Przygowanie :

Paprykę dokładnie myjemy oraz kroimy tak, aby uzyskać miseczki do twarożku.

Jeden kawałek pokrój w drobną kostkę.

Do miski dodaj twaróg i połącz go z jogurtem dodaj pokrojoną paprykę oraz szczypiorek.

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowany twarożek możesz wstawić na 10 minut do lodówki, a następnie wypełnić nim wcześniej przygotowane papryki.

Szynkę zwiń w rulonik i dla dekoracji zwiąż ją szczypiorkiem.

 

Smacznego!