
PAPRYKA FASZEROWANA TWAROŻKIEM
wartość energetyczna - 228 kcal
czas przygotowania - 5 min
koszt - 5 zł
Składniki:
300g papryki (96 kcal)
30g szynki chudej drobiowej (29 kcal)
100g twarogu chudego (83 kcal)
25g jogurtu naturalnego (15 kcal)
15g szczypiorku (5 kcal)
Przygowanie :
Paprykę dokładnie myjemy oraz kroimy tak, aby uzyskać miseczki do twarożku.
Jeden kawałek pokrój w drobną kostkę.
Do miski dodaj twaróg i połącz go z jogurtem dodaj pokrojoną paprykę oraz szczypiorek.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowany twarożek możesz wstawić na 10 minut do lodówki, a następnie wypełnić nim wcześniej przygotowane papryki.
Szynkę zwiń w rulonik i dla dekoracji zwiąż ją szczypiorkiem.
Smacznego!