MAKARON KONJAC Z CIELĘCINĄ NA ŚWIEŻYM SZPINAKU
wartość energetyczna - 333 kcal
czas przygotowania - 10 min
koszt - 10 zł
Składniki:
200g polędwica cielęca (220 kcal)
50g makaron Konjac (5 kcal)
30g szpinak świeży (7 kcal)
20g papryka czerwona (6 kcal)
20g papryka żółta (5 kcal)
1 łyżka oliwy z oliwek (90 kcal)
Przygowanie :
Polędwice dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym oraz wycinamy błonki.
Kroimy na podłużne kawałki o wielkości około 1cm x 3 cm.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i smażymy polędwice po około 3 minuty na stronę.
Po obróceniu mięsa doprawiamy je solą i pieprzem.
Na talerz układamy świeży szpinak oraz makaron
Konjac wcześniej obgotowany przez 4 minuty we wrzątku.
Przekładamy mięso i polewamy resztą oliwy z patelni.
Dekorujemy papryką.
Smacznego!