Nabiotech

MAKARON KONJAC Z CIELĘCINĄ NA ŚWIEŻYM SZPINAKU

wartość energetyczna - 333 kcal

czas przygotowania - 10 min

koszt - 10 zł

    Składniki:

200g polędwica cielęca (220 kcal)

50g makaron Konjac (5 kcal)

30g szpinak świeży (7 kcal)

20g papryka czerwona (6 kcal)

20g papryka żółta (5 kcal)

1 łyżka oliwy z oliwek (90 kcal)

Przygowanie :

Polędwice dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym oraz wycinamy błonki.

Kroimy na podłużne kawałki o wielkości około 1cm x 3 cm.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i smażymy polędwice po około 3 minuty na stronę.

Po obróceniu mięsa doprawiamy je solą i pieprzem.

Na talerz układamy świeży szpinak oraz makaron

Konjac wcześniej obgotowany przez 4 minuty we wrzątku.

Przekładamy mięso i polewamy resztą oliwy z patelni.

Dekorujemy papryką.

Smacznego!