Nabiotech

MAKARON BEZGLUTENOWY Z KURCZAKIEM, BROKUŁAMI I SEREM PLEŚNIOWYM

wartość energetyczna - 526 kcal

czas przygotowania - 15 min

koszt - 15 zł

    Składniki:

150g pierś kurczaka (165 kcal)

50g makaron bezglutenowy – nie ugotowany (159 kcal)

50g brokułu (16 kcal)

20g pomidory suszone (33 kcal)

20g ser pleśniowy (58 kcal)

20g rukola (5 kcal)

1 łyżka oliwy (90 kcal)

Przygowanie :

Pierś kurczaka dokładnie myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i wycinamy błonki.

Kroimy na kąski i doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy i smażymy pierś.

Następnie dodajemy pomidory suszone oraz wcześniej ugotowany makaron.

Wszystko razem smażymy około 5 minut.

W osobnym garnku gotujemy brokuły na al. Dente.

Przekładamy na talerz makaron, obok układamy brokuły i dekorujemy serem i rukolą.

Smacznego!