MAKARON BEZGLUTENOWY Z KURCZAKIEM, BROKUŁAMI I SEREM PLEŚNIOWYM
wartość energetyczna - 526 kcal
czas przygotowania - 15 min
koszt - 15 zł
Składniki:
150g pierś kurczaka (165 kcal)
50g makaron bezglutenowy – nie ugotowany (159 kcal)
50g brokułu (16 kcal)
20g pomidory suszone (33 kcal)
20g ser pleśniowy (58 kcal)
20g rukola (5 kcal)
1 łyżka oliwy (90 kcal)
Przygowanie :
Pierś kurczaka dokładnie myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i wycinamy błonki.
Kroimy na kąski i doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy i smażymy pierś.
Następnie dodajemy pomidory suszone oraz wcześniej ugotowany makaron.
Wszystko razem smażymy około 5 minut.
W osobnym garnku gotujemy brokuły na al. Dente.
Przekładamy na talerz makaron, obok układamy brokuły i dekorujemy serem i rukolą.
Smacznego!