Nabiotech

JAJECZNICA Z SEZONOWYMI WARZYWAMI

wartość energetyczna - 254 kcal

czas przygotowania - 5 min

koszt - 5 zł

    Składniki:

2 jajka (157 kcal)

30g szynka drobiowa chuda (29 kcal)

50g papryka czerwona (16 kcal)

30g cebula biała (10 kcal)

5 g masło (37 kcal)

15g szczypiorek (5 kcal)

Przygowanie :

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy.

Cebulę, paprykę i szczypiorek kroimy na drobne kawałki.

Szynkę kroimy w kwadraciki.

Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cebulę z szynką.

Smażymy na małym ogniu około 2 minuty.

Dodajemy paprykę i lekko solimy całość, dalej smażymy.

Do miski wbijamy jajka i dodajemy szczypiorek.

Doprawiamy solą i pieprzem i całość mieszamy do uzyskania jednolitego koloru.

Gdy warzywa są już gotowe zwiększamy moc smażenia i dodajemy jajko z miski.

Całość często mieszamy.

W zależności od upodobań w odpowiednim momencie ściągamy jajecznicę z patelni na talerz.

Smacznego!