Zupa grzybowa z wołowiną i makaronem Konjac
wartość energetyczna - 237 kcal
czas przygotownia -25 min
koszt -15 zł
Składniki:
100g polędwicy wołowej (113 kcal)
30g grzybów suszonych (99 kcal)
100g makaronu Konjac (9 kcal)
30g selera (6 kcal)
30g pietruszki korzeń (10 kcal)
Liść laurowy
Ziele angielskie
Przygowanie :
Polędwicę wołową kroimy na małe kawałki.
Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do namoczenia.
Do garnka wlewamy wodę zakrywając mięso i doprowadzamy do zagotowania.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pokrojony kostkę seler i pietruszkę, gotujemy około 10 minut.
Jeśli suszone grzyby były duże można je pokroić na mniejsze kawałki i dodać wraz z wywarem do gotującego się bulionu.
Całość gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!