Nabiotech

Zupa grzybowa z wołowiną i makaronem Konjac

wartość energetyczna - 237 kcal

czas przygotownia -25 min

koszt -15 zł

    Składniki:

100g polędwicy wołowej (113 kcal)

30g grzybów suszonych (99 kcal)

100g makaronu Konjac (9 kcal)

30g selera (6 kcal)

30g pietruszki korzeń (10 kcal)

Liść laurowy

Ziele angielskie

Przygowanie :

Polędwicę wołową kroimy na małe kawałki.

Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do namoczenia.

Do garnka wlewamy wodę zakrywając mięso i doprowadzamy do zagotowania.

Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pokrojony kostkę seler i pietruszkę, gotujemy około 10 minut.

Jeśli suszone grzyby były duże można je pokroić na mniejsze kawałki i dodać wraz z wywarem do gotującego się bulionu.

Całość gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

 

Smacznego!