Spaghetti z makaronem Konjac i wołowiną
wartość energetyczna - 290 kcal
czas przygotowania -15 min
koszt -11 zł
Składniki:
100g polędwicy wołowej (113 kcal)
100g makaronu Konjac (9 kcal)
1 x puszka pomidorów (75 kcal)
30g cebula biała (10 kcal)
1 x ząbek czosnku (7 kcal)
Świeża bazylia (wedle uznania)
Przygowanie :
Polędwicę wołową mielimy ręcznie lub kupujemy już zmieloną w mięsnym.
Bardzo ważne, aby nie kupować mięsa mielonego paczkowanego.
Wkładamy do miski i doprawiamy ulubionymi przyprawami np.: (papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz, czosnek granulowany).
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy przez praskę.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną wody, dodajemy mięso i smażymy około 4 minuty.
Dodajemy cebulę i czosnek posiekany w drobną kostkę i smażymy 2 minuty.
Następnie na patelnię dodajemy puszkę pomidorów i smażymy około 5 minut.
Makaron obficie przelewamy wrzątkiem w durszlaku.
Na talerz nakładamy makaron, zalewamy go sosem z patelni i dodajemy świeżą bazylię wedle uznania.
Smacznego!