Nabiotech

Spaghetti z makaronem Konjac i wołowiną

wartość energetyczna - 290 kcal

czas przygotowania -15 min

koszt -11 zł

    Składniki:

100g polędwicy wołowej (113 kcal)

100g makaronu Konjac (9 kcal)

1 x puszka pomidorów (75 kcal)

30g cebula biała (10 kcal)

1 x ząbek czosnku (7 kcal)

Świeża bazylia (wedle uznania)

Przygowanie :

Polędwicę wołową mielimy ręcznie lub kupujemy już zmieloną w mięsnym.

Bardzo ważne, aby nie kupować mięsa mielonego paczkowanego.

Wkładamy do miski i doprawiamy ulubionymi przyprawami np.: (papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz, czosnek granulowany).

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy przez praskę.

Rozgrzewamy patelnię z odrobiną wody, dodajemy mięso i smażymy około 4 minuty.

Dodajemy cebulę i czosnek posiekany w drobną kostkę i smażymy 2 minuty.

Następnie na patelnię dodajemy puszkę pomidorów i smażymy około 5 minut.

Makaron obficie przelewamy wrzątkiem w durszlaku.

Na talerz nakładamy makaron, zalewamy go sosem z patelni i dodajemy świeżą bazylię wedle uznania.

Smacznego!