Nabiotech

Sałatka z krewetkami curry z imbirem marynowanym

wartość energetyczna - 159 kcal

czas przygotownia -7 min

koszt - 10zł

    Składniki:

100g krewetek (86 kcal)

20 g imbiru marynowanego (14 kcal)

30g sałaty lodowej (3 kcal)

1 x ząbek czosnku (7 kcal)

100 g pomidor (15 kcal)

30g papryka czerwona (6 kcal)

100g pomidor (15 kcal)

100g ogórek świeży (13 kcal)

Przygowanie :

Krewetki dokładnie oczyszczamy i osuszamy. Wrzucamy do miseczki i wlewamy 10 ml wody, solimy wedle uznania oraz dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę.

Rozgrzewamy patelnię i dodajemy na nią krewetki. Smażymy na wodzie po około 2 minuty na stronę.

Na talerzu rozkładamy wcześniej umytą i osuszoną sałatę lodową.

Pomidor, paprykę oraz ogórek kroimy w kostkę i dodajemy do sałaty.

Na górę układamy krewetki wraz z emulsją, która powstała podczas smażenia.

Dekorujemy imbirem.

Smacznego!