Pomidorowy bigos ze skwarkami z wołowiny
wartość energetyczna - 187 kcal
czas przygotowania -20 min
koszt -6 zł
Składniki:
100g polędwicy wołowej (113 kcal)
150g kiszonej kapusty (58 kcal)
30g białej kapusty (10 kcal)
20g cebuli białej (6 kcal)
Ziele angielskie
Liść laurowy
Przygowanie :
Polędwice wołową dokładnie myjemy i osuszamy.
Kroimy w drobną kostkę.
Patelnie rozgrzewamy i wlewamy około 20 ml wody i następnie dodajemy wołowinę.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa.
Całość mocno obsmażamy tak, aby z wołowiny zrobiły się skwarki.
Do garnka przekładamy usmażoną wołowinę z cebulą i dodajemy kapustę wraz z sokiem.
Dolewamy około 100ml wody, ziele angielskie i liść laurowy.
Przykrywamy garnek przykrywką i gotujemy aż kapusta zmięknie często mieszając.
Smacznego!