Nabiotech

Pomidorowy bigos ze skwarkami z wołowiny

wartość energetyczna - 187 kcal

czas przygotowania -20 min

koszt -6 zł

    Składniki:

100g polędwicy wołowej (113 kcal)

150g kiszonej kapusty (58 kcal)

30g białej kapusty (10 kcal)

20g cebuli białej (6 kcal)

Ziele angielskie

Liść laurowy

Przygowanie :

Polędwice wołową dokładnie myjemy i osuszamy.

Kroimy w drobną kostkę.

Patelnie rozgrzewamy i wlewamy około 20 ml wody i następnie dodajemy wołowinę.

Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa.

Całość mocno obsmażamy tak, aby z wołowiny zrobiły się skwarki.

Do garnka przekładamy usmażoną wołowinę z cebulą i dodajemy kapustę wraz z sokiem.

Dolewamy około 100ml wody, ziele angielskie i liść laurowy.

Przykrywamy garnek przykrywką i gotujemy aż kapusta zmięknie często mieszając.

Smacznego!