Pieczona cukinia lub papryka z mięsem mielonym z piersi indyka
wartość energetyczna - 188 kcal
czas przygotowania -25 min
koszt -8 zł
Składniki:
100g mielonej piersi indyka (84 kcal)
50g pieczarek (9 kcal)
50g cebuli białej (15 kcal)
30g koncentratu pomidorowego (29 kcal)
1 duża cukinia około
300g (51 kcal)
Przygowanie :
Wydrążone cukinie posypujemy solą i pieprzem.
Naczynie do zapiekania lub blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niego cukinie.
Mięso mielone z indyka doprawiamy solą i pieprzem.
Przekładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na wodzie.
Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa.
Całość smażymy około 5 minut i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Do każdej połówki cukinii przekładamy farsz.
Blachę z cukiniami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piec około 15 min.
Smacznego!