Pad Tai z makaronem Konjac i polędwicą cielęcą
wartość energetyczna - 290 kcal178
czas przygotowania -25 min
koszt -18 zł
Składniki:
100g polędwicy cielęcej (105 kcal)
100g makaronu Konjac (9 kcal)
100g szparagi zielone (18 kcal)
30g papryka czerwona (20 kcal)
15g imbir świeży (2 kcal)
1 ząbek czosnku (7 kcal)
50g czerwonej cebuli (14 kcal)
15ml sos sojowy jasny (3 kcal)
Przygowanie :
Polędwicę cielęcą kroimy na cienkie paski, doprawiamy czarnym pieprzem i zalewamy sosem sojowym jasnym.
Makaron zalewamy wrzątkiem na 3 minuty i odsączamy.
Imbir i czosnek trzemy na tarce na małym oczku.
Szparagi, paprykę i cebule kroimy w długie paski.
Rozgrzewamy głęboką patelnię, wlewamy odrobinę wody i czekamy aż się zagrzeje.
Dodajemy kolejno: czosnek z imbirem – smażymy 1 minutę, cielęcinę- smażymy 3 minuty
Następnie dolewamy 50 mililitrów wody przegotowanej i dusimy pod przykryciem około 10 minut od casu do czasu mieszając.
Po uduszeniu mięsa dodajemy warzywa i smażymy 5 minut doprawiając do smaku papryką słodką oraz ostrą.
Na koniec dodajemy makaron i smażymy całość 2 minuty energicznie mieszając.
Smacznego!