Nabiotech

Pad Tai z makaronem Konjac i polędwicą cielęcą

wartość energetyczna - 290 kcal178

czas przygotowania -25 min

koszt -18 zł

    Składniki:

100g polędwicy cielęcej (105 kcal)

100g makaronu Konjac (9 kcal)

100g szparagi zielone (18 kcal)

30g papryka czerwona (20 kcal)

15g imbir świeży (2 kcal)

1 ząbek czosnku (7 kcal)

50g czerwonej cebuli (14 kcal)

15ml sos sojowy jasny (3 kcal)

Przygowanie :

Polędwicę cielęcą kroimy na cienkie paski, doprawiamy czarnym pieprzem i zalewamy sosem sojowym jasnym.

Makaron zalewamy wrzątkiem na 3 minuty i odsączamy.

Imbir i czosnek trzemy na tarce na małym oczku.

Szparagi, paprykę i cebule kroimy w długie paski.

Rozgrzewamy głęboką patelnię, wlewamy odrobinę wody i czekamy aż się zagrzeje.

Dodajemy kolejno: czosnek z imbirem – smażymy 1 minutę, cielęcinę- smażymy 3 minuty 

Następnie dolewamy 50 mililitrów wody przegotowanej i dusimy pod przykryciem około 10 minut od casu do czasu mieszając.

Po uduszeniu mięsa dodajemy warzywa i smażymy 5 minut doprawiając do smaku papryką słodką oraz ostrą.

Na koniec dodajemy makaron i smażymy całość 2 minuty energicznie mieszając.

 

Smacznego!