Nabiotech

Mintaj pieczony w porach z frytkami z selera

wartość energetyczna - 173 kcal

czas przygotowania -30min

koszt -15 zł

    Składniki:

100g polędwicy z mintaja (72 kcal)

150g pora (36 kcal)

200g selera (42 kcal)

50g sałaty lodowej (7 kcal)

60g ogórka kiszonego (10 kcal)

30g pomidora (6 kcal)

Przygowanie :

Polędwice myjemy i suszymy.

Wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Do szklanki wlewamy 150 ml wody i dodajemy półpłaskiej łyżeczki soli, mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego zakrywając ¾ ryby.

Pora kroimy w paski i dodajemy do naczynia zakrywając rybę.

Zakrywamy naczynie.Seler kroimy na kształt frytek.

Doprawiamy papryką słodka oraz solą.

Blachę obkładamy papierem do pieczenia i układamy seler.

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i wkładamy do niego naczynie żaroodporne wraz z blachą i pieczemy około 20/25 minut.

Sałatę lodową i ogórka kroimy w cienkie paski, z pomidora ściągamy skórkę oraz kroimy w większe kąski.

Doprawiamy solą oraz ulubionymi ziołami i mieszamy.

 

Smacznego!