Nabiotech

Makaron tagiatelle z kurczakiem i kurkami

wartość energetyczna - 145 kcal

czas przygotowania -10 min

koszt -8 zł

    Składniki:

100g piersi kurczaka (99 kcal)

100g makaronu koncjac (9 kcal)

40 g kurek (15 kcal)

30g czerwonej cebuli (9 kcal)

15g natki pietruszki (13 kcal)

Przygowanie :

Makaron dokładnie płuczemy wodą i następnie gotujemy go we wrzątku około 4 minuty i odcedzamy.

Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kąski i doprawiamy solą i pieprzem.

Kurki obieramy i dokładnie płuczemy. Cebulę kroimy w piórka.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę wody około 20 ml i smażymy pierś 5 minut.

Dodajemy kurki i dusimy pod przykryciem 3 minuty.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Na sam koniec dodajemy na patelnię cebulę i makaron i zwiększamy ogień- smażymy całość często mieszając.

Dekorujemy pietruszką.

Smacznego!