Makaron tagiatelle z kurczakiem i kurkami
wartość energetyczna - 145 kcal
czas przygotowania -10 min
koszt -8 zł
Składniki:
100g piersi kurczaka (99 kcal)
100g makaronu koncjac (9 kcal)
40 g kurek (15 kcal)
30g czerwonej cebuli (9 kcal)
15g natki pietruszki (13 kcal)
Przygowanie :
Makaron dokładnie płuczemy wodą i następnie gotujemy go we wrzątku około 4 minuty i odcedzamy.
Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kąski i doprawiamy solą i pieprzem.
Kurki obieramy i dokładnie płuczemy. Cebulę kroimy w piórka.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę wody około 20 ml i smażymy pierś 5 minut.
Dodajemy kurki i dusimy pod przykryciem 3 minuty.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Na sam koniec dodajemy na patelnię cebulę i makaron i zwiększamy ogień- smażymy całość często mieszając.
Dekorujemy pietruszką.
Smacznego!