Makaron Konjac tagiatelle z borowikami i polędwicą cielęcą
wartość energetyczna - 172 kcal
czas przygotowania -30 min
koszt -16 zł
Składniki:
100g polędwicy celęcej (105 kcal)
100g makaron Konjac tagiatelle (9 kcal)
10g suszonych borowików (33 kcal)
20g czerwonej cebuli (15 kcal)
20 ml sosu sojowego jasnego (10 kcal)
Świeża pietruszka (wedle uznania)
Przygowanie :
Polędwicę kroimy na małe kąski 1cm x 1cm i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy.
Cebulę kroimy w piórka.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną wody i dodajemy mięso, dusimy pod przykryciem około 15 minut.
Dodajemy sos sojowy i dusimy dodatkowe 3 minuty.
Wodę z grzybów wlewamy do szklanki około 100 ml.
Następnie grzyby układamy na deskę i kroimy na mniejsze kawałki.
Dodajemy na patelnię i smażymy.
Po 3 minutach dodajemy wodę z grzybów.
Makaron Konjac wkładamy do durszlaka i mocno płuczemy, następnie gotujemy osoloną wodę w garnku i dodajemy makaron do wrzątku na około 4 minuty, odlewamy.
Na patelnię dodajemy makaron, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy 3 minuty.
Następnie dodajemy cebulę i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!