
Krem z prawdziwków z bulionem wołowym
wartość energetyczna - 214kcal
czas przygotownia -25 min
koszt -10 zł
Składniki:
100g polędwicy wołowej (113 kcal)
25g prawdziwków suszonych (85 kcal)
30g selera (6 kcal)
30g pietruszki korzeń (10 kcal)
Liść laurowy
Ziele angielskie
Przygowanie :
Polędwicę wołową kroimy na małe kawałki.
Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do namoczenia.
Do wąskiego garnka wlewamy wodę zakrywając mięso i doprowadzamy do zagotowania.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pokrojony w kostkę seler i pietruszkę, gotujemy około 10 minut.
Suszone grzyby były kroimy na małe kawałki i dodajemy wraz z wywarem do gotującego się bulionu.
Całość gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupę blendujemy na jednolity krem.
Smacznego!