Nabiotech

Krem z prawdziwków z bulionem wołowym

wartość energetyczna - 214kcal

czas przygotownia -25 min

koszt -10 zł

    Składniki:

100g polędwicy wołowej (113 kcal)

25g prawdziwków suszonych (85 kcal)

30g selera (6 kcal)

30g pietruszki korzeń (10 kcal)

Liść laurowy

Ziele angielskie

Przygowanie :

Polędwicę wołową kroimy na małe kawałki.

Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do namoczenia.

Do wąskiego garnka wlewamy wodę zakrywając mięso i doprowadzamy do zagotowania.

Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pokrojony w kostkę seler i pietruszkę, gotujemy około 10 minut.

Suszone grzyby były kroimy na małe kawałki i dodajemy wraz z wywarem do gotującego się bulionu.

Całość gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zupę blendujemy na jednolity krem.

Smacznego!