Nabiotech

Kanapki z cykorii z pastą z tuńczyka

wartość energetyczna - 166 kcal

czas przygotownia -10 min

koszt -6 zł

    Składniki:

100g tuńczyka z puszki na wodzie (137 kcal)

30g cykorii (6 kcal)

20g czerwonej cebuli (6 kcal)

50g ogórek kiszony (5 kcal)

20g papryki żółtej (6 kcal)

20g szczypiorek (6 kcal)

Przygowanie :

Z puszki tuńczyka odlewamy całą wodę i przekładamy go do miski.

Cebulę, ogórka kiszonego i paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do tuńczyka.

Szczypiorek siekamy na drobniejsze kawałki i również dodajemy do miski.

Lekko solimy i pieprzymy.

Odkładamy do lodówki na około 15 minut.

Cykorię dzielimy na liście i wypełniamy nimi farszem z tuńczyka.

Smacznego!