
Kanapki z cykorii z pastą z tuńczyka
wartość energetyczna - 166 kcal
czas przygotownia -10 min
koszt -6 zł
Składniki:
100g tuńczyka z puszki na wodzie (137 kcal)
30g cykorii (6 kcal)
20g czerwonej cebuli (6 kcal)
50g ogórek kiszony (5 kcal)
20g papryki żółtej (6 kcal)
20g szczypiorek (6 kcal)
Przygowanie :
Z puszki tuńczyka odlewamy całą wodę i przekładamy go do miski.
Cebulę, ogórka kiszonego i paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do tuńczyka.
Szczypiorek siekamy na drobniejsze kawałki i również dodajemy do miski.
Lekko solimy i pieprzymy.
Odkładamy do lodówki na około 15 minut.
Cykorię dzielimy na liście i wypełniamy nimi farszem z tuńczyka.
Smacznego!