Jajecznica z kurkami
wartość energetyczna - 137 kcal
czas przygotowania - 5 mina
koszt -10 zł
Składniki:
1 całe jajko i z drugiego samo białko (115 kcal)
40g kurek (15 kcal)
20g cebuli białej (6 kcal)
20g papryki czerwonej (6 kcal)
20g mix sałat (3 kcal)
20g szczypiorek (6 kcal)
Przygowanie :
Kurki myjemy i oczyszczamy i dokładnie suszymy ręcznikiem papierowym.
Następnie kroimy je na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Rozgrzewamy patelnię na małym ogniu, wlewamy około 30 ml wody i dodajemy na nią cebulę oraz kurki lekko solimy i dusimy pod przykryciem.
W misce rozbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem- całość przelewamy na patelnię i ścinamy jajecznice wedle uznania.
Smacznego!