Nabiotech

Halibut pieczony z ziemniakami z kalarepy z sałatką.

wartość energetyczna - 155 kcal

czas przygotownia -20 min

koszt -8 zł

    Składniki:

100 g halibuta (98 kcal)

100 g kalarepa (27 kcal)

40 g sałaty lodowej (4 kcal)

100 g pomidora (15 kcal)

100 g ogórka kiszonego (11 kcal)

Przygowanie :

Do naczynia żaroodpornego wkładamy umytą i osuszoną rybę.

Do szklanki wlewamy 150 ml wody oraz pół łyżeczki soli himalajskiej, mieszamy i zalewamy rybę, przykrywamy naczynie.

Na blachę do pieczenia rozkładamy papier do pieczenia i kładziemy pokrojoną w kostkę kalarepę.

Do rozgrzanego piekarnika wkładamy naczynie oraz kalarepę i pieczemy około 15-20 minut.

Długość pieczenia kalarepy uzależniona jest od wielkości jej kawałków (minimum 7 minut).

W osobnej misce przygotowujemy sałatkę.

Kroimy sałatę, ogórka oraz pomidora i doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi ziołami prowansalskimi do smaku.

 

Smacznego!