Halibut pieczony z ziemniakami z kalarepy z sałatką.
wartość energetyczna - 155 kcal
czas przygotownia -20 min
koszt -8 zł
Składniki:
100 g halibuta (98 kcal)
100 g kalarepa (27 kcal)
40 g sałaty lodowej (4 kcal)
100 g pomidora (15 kcal)
100 g ogórka kiszonego (11 kcal)
Przygowanie :
Do naczynia żaroodpornego wkładamy umytą i osuszoną rybę.
Do szklanki wlewamy 150 ml wody oraz pół łyżeczki soli himalajskiej, mieszamy i zalewamy rybę, przykrywamy naczynie.
Na blachę do pieczenia rozkładamy papier do pieczenia i kładziemy pokrojoną w kostkę kalarepę.
Do rozgrzanego piekarnika wkładamy naczynie oraz kalarepę i pieczemy około 15-20 minut.
Długość pieczenia kalarepy uzależniona jest od wielkości jej kawałków (minimum 7 minut).
W osobnej misce przygotowujemy sałatkę.
Kroimy sałatę, ogórka oraz pomidora i doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi ziołami prowansalskimi do smaku.
Smacznego!