Halibut pieczony z warzywami gotowanymi na parze
wartość energetyczna - 162 kcal
czas przygotownia -20 min
koszt -12 zł
Składniki:
100g halibuta (98 kcal)
100g brokuły (27 kcal)
100 g szparagi (18 kcal)
40g sałaty lodowej (4 kcal)
100g pomidor (15 kcal)
Przygowanie :
Do szklanki wlewamy 150 ml wody oraz pół łyżeczki soli himalajskiej, mieszamy i zalewamy rybę, przykrywamy naczynie.
Do rozgrzanego piekarnika wkładamy naczynie i pieczemy 15-20 minut.
Brokuły myjemy i kroimy, szparagi płuczemy pod bieżącą wodą i odłamujemy nóżki.
Zaleca się ugotować warzywa na parze, jeśli jednak nie ma odpowiedniego sprzętu kuchennego można przygotować je tradycyjnie gotując w osolonej wodzie.
W osobnej misce przygotowujemy sałatkę.
Kroimy sałatę, pomidora i doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi ziołami prowansalskimi do smaku.
Smacznego!