Nabiotech

Halibut pieczony z warzywami gotowanymi na parze

wartość energetyczna - 162 kcal

czas przygotownia -20 min

koszt -12 zł

    Składniki:

100g halibuta (98 kcal)

100g brokuły (27 kcal)

100 g szparagi (18 kcal)

40g sałaty lodowej (4 kcal)

100g pomidor (15 kcal)

Przygowanie :

Do szklanki wlewamy 150 ml wody oraz pół łyżeczki soli himalajskiej, mieszamy i zalewamy rybę, przykrywamy naczynie.

Do rozgrzanego piekarnika wkładamy naczynie i pieczemy 15-20 minut.

Brokuły myjemy i kroimy, szparagi płuczemy pod bieżącą wodą i odłamujemy nóżki.

Zaleca się ugotować warzywa na parze, jeśli jednak nie ma odpowiedniego sprzętu kuchennego można przygotować je tradycyjnie gotując w osolonej wodzie.

W osobnej misce przygotowujemy sałatkę.

Kroimy sałatę, pomidora i doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi ziołami prowansalskimi do smaku.

 

Smacznego!