Nabiotech

Duszona cielęcina w kurkach z porem

wartość energetyczna - 222 kcal

czas przygotownia -15 min

koszt -10 zł

    Składniki:

100 g polędwicy cielęcej (105 kcal)

150g kurek (57 kcal)

30g cebuli czerwonej (23 kcal)

100g kalarepy (27 kcal)

40g pora (10 kcal)

Przygowanie :

Polędwicę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy na rozgrzaną patelnię z odrobiną wody.

Dusimy 10 min i dodajemy kurki, lekko solimy i dusimy kolejne 3 minuty.

Na rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni.

Na blaszce do pieczenia układamy papier do pieczenia.

Kalarepę kroimy na kształt ziemniaków i pieczemy przez 10 minut.

Na patelnię dodajemy pora i cebulę i obsmażamy około 5 minut.

Smacznego!