
Duszona cielęcina w kurkach z porem
wartość energetyczna - 222 kcal
czas przygotownia -15 min
koszt -10 zł
Składniki:
100 g polędwicy cielęcej (105 kcal)
150g kurek (57 kcal)
30g cebuli czerwonej (23 kcal)
100g kalarepy (27 kcal)
40g pora (10 kcal)
Przygowanie :
Polędwicę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy na rozgrzaną patelnię z odrobiną wody.
Dusimy 10 min i dodajemy kurki, lekko solimy i dusimy kolejne 3 minuty.
Na rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni.
Na blaszce do pieczenia układamy papier do pieczenia.
Kalarepę kroimy na kształt ziemniaków i pieczemy przez 10 minut.
Na patelnię dodajemy pora i cebulę i obsmażamy około 5 minut.
Smacznego!